Perinnepäivät 2017 – Antiikkiverstas

Perinnepäivät 2017

Antiikkiverstaan Perinnepäivät 13.-14.5.2017 klo 11-16

Tervetuloa Rikalanmäelle äitienpäiväviikonloppuna! Perinnepäivät tarjoavat tuhdin paketin tietoa, tuotteita ja tapahtumaa sekä kymmeniä kauppiaita, lounaalla höystettynä. Päivien teemana ovat mm. terveellinen asuminen, perinnerakentaminen, puutarha ja sisustus, muinaispuvut, perinteiset värit sekä viihde. Juhlimme uudistetun myymälän ja Väristudion avajaisissa kolmea vuotta Rikalanmäellä tuotetarjouksin!

Lauantai 13.5.

  • 11:00 Arkeologi Jaana Riikonen: Muinaista muotia Rikalanmäeltä – Hautalöydöistä ja niiden tutkimisesta. Myös uusinta tietoa tekstiilien värjäyksestä. Teatterivintti.
  • 12:30 Rakennuskonservaattori Kati Lahtinen / Lunette Rakennusperinnepalvelut: Vanhan talon lämpö- ja energiatalous – miten asua vanhaa rakennusta energiataloudellisesti?  Teatterivintti.
  • 13:15 Hämeen Homekoirat, ohjaaja Maria Pakkanen esittelee erikoiskoulutettujen koirien avulla tapahtuvaa tarkastusmenetelmää, jossa koira etsii ja ilmaisee rakenteissa esiintyvää homevauriota. Teatterivintti.
  • 15:00 Arkkitehti Kati Juola-Alanen / Natural Building Company: Luonnonmukainen rakentaminen ja arkkitehtuuri mahdollisuus rakentaa terveesti ja kestävästi. Teatterivintti.

Sunnuntai 14.5.

  • 11:00 Kulttuuriperinnön tutkija Marja-Leena Santanen: Kansanpuvusta kansallispuvuksi – esimerkkeinä Halikon ja Uskelan kansallispuvut. Teatterivintti.
  • 11:30 Vatsastapuhuja Sari Aalto & Anssi-simpanssi. Esitys kestää noin 20 minuuttia, jonka jälkeen Sari ja Anssi-simpanssi kiertävät yleisön joukossa tapaamassa fanejaan. Krouvi ja Krouvin Vintti.
  • 13:30 Nukketeatteri Taiga-Matto: Lumityttö. Teatterivintti.
  • 14:30 Opastettu muinaispolkukierros. Lähtö piha-alueelta.
  • 15:00 Heli Laaksonen, runoesitys. Teatterivintti.

Molempina päivinä Väristudiossa: Tuo oma värinäyte – tutkitaan yhdessä. Paikalla Sari Uunila (Uulatuote oy) ja Wilma Patomäki (Antiikkiverstas). Pihalla mm. Brusabyn ammattiopiston nahkureiden, saippuantekijöiden ja seppä seppä Juha Kahiluodon työnäytöksiä. Opastettu muinaispolku kierrettävissä vapaasti.

Rikalan Krouvissa on tarjolla seisova pöytä: Perinne- ja lähiruokaa; savustettua nieriää, paahdettua nautaa, uusia perunoita ja runsaasti muita herkkuja! Jälkiruokapöytä lounaan yhteydessä tai myös erikseen.

Lauantaina Krouvissa jazzduo Samuli Nieminen & Konsta Mäenpää. Sunnuntaina jälkiruokapöydässä tarjolla äitienpäiväkakkua sekä 20 ensimmäisille äidille kuohuviinitarjoilu!

Kaikkiin Perinnepäivien tapahtumiin on vapaa pääsy.

Perinnepäivät on samalla kevään suurimpia markkinatapahtumia, jossa myyjät sekä asiantunteva, kiinnostunut yleisö kohtaavat. Oletko mahdollisesti kiinnostunut tulemaan myymään tuotteitasi tai esittelemään osaamistasi Perinnepäivillä?

Tutustu myyntipaikkoihin