Ilmainen suunnitteluvartti ja asiantuntijapalvelut – Antiikkiverstas

Ilmainen suunnitteluvartti ja asiantuntijapalvelut

Erittäin suositussa suunnitteluvartissa käydään läpi tarpeitasi rakennuksesi tai pihapiirisi kunnostamiseen tai ylläpitämiseen. Ota mukaan kuvia, piirustuksia tai mitä tahansa materiaalia, joka mielestäsi voi auttaa asioiden käsittelyssä. Käymme läpi perinteisen rakentamisen metodein tarpeesi: Sopivat maalityypit, pohjatyöt, ikkunarestaurointi tai uudet ikkunat, tiivistäminen – sekä tietenkin omat kysymyksesi.

Varaa aikasi ilmaiseen suunnitteluvarttiin! Vartti voi kuulostaa lyhyeltä, mutta lupaamme että saat valtavan määrän tietoa tästä lyhyestäkin ajasta, etenkin jos olet itse hyvin valmistautunut. Suuren kysynnän vuoksi varaathan ajan etukäteen soittamalla, puh. 044 9888304.

Asiantuntijapalvelut

Kauttamme on saatavilla asiantuntija- ja tutkimuspalveluita restaurointiin, uudisrakentamiseen ja sisustamiseen.  Ota yhteyttä, niin kartoitamme tarkemmin kohteesi tilannetta.

Kohdesuunnittelu

Asiantuntijamme palvelevat alkuperäisen mukaisessa palauttamisessa. Etsimme ammattilaisia joiden kanssa työt saadaan toteutettua omalla paikkakunnallasi. Tutkimme ja autamme historiallisten faktojen löytämisessä joiden perusteella rakentaminen voidaan toteuttaan. Työtä tehdään yhtä hyvin interiööreihin kuin miljööseenkin.

Jos sinulla on jo suunnitelma, autamme sen toteutuksessa. Suunnittelemme työn toteutuksen ja autamme materiaalien löytymisessä.

Väritutkimukset

Historiallisen rakennuksen alkuperäisen värin selvittäminen on usein työtä, jossa tarvitaan paitsi kärsivällisyyttä myös tarkkaa silmää ja vakaata kättä. Tietoja voi löytyä vanhoista asiakirjoista, kellarista tai vintiltä, valokuvista tai lähimmästä maakuntamuseosta. Tärkein lähde on kuitenkin rakennus itse. Jos kaikkia vanhoja maalikerroksia ei ole vuosien aikana poistettu tai alkuperäinen maalikerros ei ole kulunut pois, on alkuperäinen värisävy useimmiten selvitettävissä.

Uusintamaalauksen yhteydessä värisävyn valintaa ei ole syytä tehdä hätiköiden, sillä ensimmäinen väri ei aina ole välttämättä se ainoa oikea vaihtoehto. Toisinaan talo ympäristöineen on vuosien saatossa kokenut suuria muutoksia, että joku myöhemmistä värisävyistä onkin nykytilanteeseen sopivampi. Joskus halutaan vain dokumentoida rakennuksen aikaisempi ”elämä” mutta ei haluta lähteä vaihtamaan väriä. Valitse värit aina samasta ikäkaudesta koko rakennukseen.

Konservaattorimme tekee virallisia pigmenttianalyysejä, kemiallisia testejä, väritutkimuksia väriportaikoin ja mikroskooppisesti paikanpäällä sekä raportoi tulokset NCS-värijärjestelmän avulla. NCS värit ovat viitteellisiä, todelliset värit ovat pigmentein valmistettuja. Pigmentin nimi tai väri saadaan varmennettua kemiallisin testein. Haluamme tuoda kokemuksemme väritutkimuksista kaikille, jotka haluavat kunnostaa perinnetalonsa historiaa kunnioittaen. Myymälässä asiantuntevan maalipalvelumme ohessa konservaattorimme antaa maalinäytteistä analyysin jonka perusteella huolto- tai uusintamaalaus onnistuu varmemmin. Lisäksi analyysissä saamme vahvistettua käytetyt väripigmentit ja autamme näin valitsemaan oikeat värisävyt kohteeseenne. Varaa aika, jotta konservaattori on paikalla!

Väritutkimus koostuu värityypityksestä, pigmenttianalyysistä ja NCS-värijärjestelmästä.

Pigmenttianalyysi

Tietoja rakennuksen värityksen historiasta saattaa löytyä vanhoista asiakirjoista ja valokuvista tai lähimmästä maakuntamuseosta, mutta tärkein lähde on rakennus itse. Jos talon vanhoja maalikerroksia tai osia ei ole poistettu on alkuperäinen värisävy tai pigmentti analysoitavissa. Pigmenttianalyysissa tehdään tieteellisten testien avulla yksilöity raportti/pigmentti tai muu tutkittava ainesosa kuten vahojen laatu, lasuurien sideaine, kultalehdet tms.

NCS- värijärjestelmä

NCS värijärjestelmän mukainen skannaus väreille on mahdollista. Näin saadaan juuri sinun maalistasi se sävy selville jota tarvitaan uuden maalin hankintaan. Värisävy saadaan selville 4cmx4cm kokoisesta palasta maalia tai voidaan tehdä paikan päällä. NCS- kansainvälinen värikommunikaation kieli. Työväline toteuttaa suunnittelijan värivisioita, tehdä väritutkimuksia ja valvoa haluttujen värien toteutumista (Natural Color System).

Värityypitys

Historiallisen rakennuksen värisävyn selvittäminen on usein työtä jossa tarvitaan paitsi kärsivällisyyttä myös tarkkaa silmää ja vakaata kättä. Uusintamaalauksen yhteydessä värisävyn ja maalityypin valintaa ei ole syytä tehdä hätiköiden. Maalityypin valintaan ratkaisee alla olevat kerrokset sekä haluttu värisävy ja sen kiiltoaste. Taataksesi maalaustyölle pitkän iän ja kauniisti vanhenevan pinnan suosittelemme maalityypin tutkintaa. Näin saadaan myös oikeat maalaustavat ja materiaalit. Tutkimuksen yhteydessä annamme työselosteen jossa suosittelemme oikeat pohjatyöt sekä maalaustavat ja materiaalit. Värityypitys raportin tekee konservaattori.

Sisustussuunnittelu

Asiantuntijamme auttavat valitsemaan oikeanlaiset värit ja materiaalit, tyyliisi sopivat. Kokonaisuuden näkeminen jo ennen työhön ryhtymistä on tärkeää. Mitä materiaaleja tullaan käyttämään ja miten se vaikuttaa pohjatöihin. Pestäänkö lattiat pellavasaippualla – laseerataan vaiko maalataan vai tehdäänkö kuviolattiat maalaten! Siinäpä yksi pulma monien joukossa. Minkä aikakauden listoitus valitaan, mihin kohtaan sähkörasioiden reiät tehdään vai tuleeko sähköistys pinta-asennuksena? Usein pilataan mahdollisuus aitojen listakokojen käyttöön laittamalla sähkörasioiden reiät liian lähelle oviaukkoja.