Maalit ja Pintakäsittelyt – Antiikkiverstas

Maalit ja Pintakäsittelyt

Antiikkiverstaan Värit oy on erikoistunut valmistamaan ja markkinoimaan perinnemaaleja. Aidoilla, luonnollisilla pigmenteillä ja kotimaiseen maalausperinteiseen sekä pitkään tutkimustyöhön perustuvilla resepteillä varmistuvat aidonmukaiset historialliset värisävyt ja maalien oikeat ominaisuudet. Valikoimamme kattaa lähes kaikki erityyppiset perinnemaalit, kuten pellavaöljy-, keitto-, terva-, liima- ja kuultomaalit sekä kuultoöljyt. Tarjoamme Antiikkiverstaan Värien tuotteita myös tukku- ja jälleenmyyjille.

Tutustu maaliesitteeseemme: Antiikkiverstaan Värit (PDF)

Omien tuotteidemme lisäksi toimimme maahantuojana myös erittäin suosituille Gysinge Färgin pellavaöljy- ja keittomaaleille.

Voit tutustua koko maali- ja pintakäsittelyvalikoimaamme verkkokaupassamme tai paikan päällä rautakaupassamme.

Pellavaöljymaali – Modernia pintaa perinteisesti

Maaliemme tärkein raaka-aine on perinteinen pellavakasvi, vanha kulttuurikasvi, joka on tarkka kasvuympäristönsä ilmastosta. Pellavaöljymaalia on käytetty jo vuosisatojen ajan ja siinä on monta tunnettua hyvää ominaisuutta. Erona määrättyihin moderneihin maaleihin pellavaöljymaali ei koskaan vahingoita maalattavaa pohjaa muodostamalla liian tiivistä kalvoa ja näin aiheuttamalla puun mätänemistä. Pellavaöljymaali ei myöskään vaikeuta uusintamaalausta, kuten useimmat modernit maalit tekevät. Se vanhenee kauniisti kulumalla. Kun maali ohenee vähitellen itsestään, ei vanhaa pohjaa tarvitse poistaa kemikaaleilla, raaputtamalla tai muulla vastaavalla tavalla maalattaessa pinta uudelleen.

Pellavaöljymaalia käytetään useimmiten höylätyille pinnoille kuten oviin, ikkunoihin, karmilautoihin, listoihin, helmiponttipaneeleihin tai ulkovuoraukseen. Pellavaöljymaalimme kanssa ei maalattaviin pintoihin tarvitse erikseen käyttää puunsuoja-aineita, sillä jokainen sävy sisältää valmiiksi sinkkiä. Ulkopinnoissa maalin sinkki sekä pitkän tuotekehityksen tuloksena valikoitu laadukas, kahdesti keitetty pellavaöljy toimivat tehokkaasti hometta ja itiökasvustoa vastaan.

Sisämaalina haluamme eritysesti korostaa Matta Pellavaöljymaaliamme, jossa yhdistyvät pellavaöljymaalin ominaisuudet sekä liimamaalin ulkonäkö. Maalin erikoisominaisuutena on, että sen voi maalata suoraan lähes mille tahansa maalipinnalle. Se tarttuu myös erinomaisesti muoviin, metalliin, puu- ja paperipinnoille. Valmissävymme ovat tyypillisiä 1800-luvun värejä, jotka käyvät myös moderniin kotiin.

__rikala_IMG_0564

Öljyt ja suopakäsittelyt

Tuotevalikoimaamme kuuluvat erilaiset öljyt lattioihin ja seiniin, hirsiin sekä listoihin. Suosituimpia tuotteitamme on tervasta ja pellavaöljystä sekoitettu Roslaginmahonki, jota on saatavilla eri sävyissä ulkokäyttöön.

Todellinen monikäyttötuote puolestaan on tehokas, hellävarainen ja täysin luonnollisista aineksista tehty pellavaöljysaippuamme. Sillä peset niin työvälineet kuin kädetkin ja kuuraat saunat, grillit, autot sekä veneet puhtaiksi vain kylmällä vedellä. Erityisen hyvin pellavaöljysaippua soveltuu perinteisen ns. kuurauslattian hoitoon, jossa toistuvat käsittelyt muodostavat puulle vaalean, likaa hylkivän pinnan.

Kivisuopa puolestaan on tarkoitettu luonnonkivipinnoille. Se ei tummenna kiveä, antaa hyvän hylkivän pinnan eikä hilseile koskaan pois vaan kuluu kauniisti ja on päälle laitettavissa uudelleen.

__rikala_IMG_1432

Perinteiset tapetit ja muut paperipinnoitteet

Muoviton, hengittävä paperitapetti on oikea ratkaisu vanhan rakennuksen sisäpintoihin ja soveltuu mainiosti myös antamaan tunnelmaa moderniin tilaan. Valikoimissamme on mm. maahantuomamme Gysingen tapettimallisto, joka on valmistettu historiallisten mallien mukaan. Perinteisin menetelmin painetut tapetit ovat pinnaltaan eläviä ja taittavat valoa kauniisti.

Persoonallinen ja elävä, maalauspohjaksi soveltuva seinäpinnoite on myös lumpusta ja paperimassasta valmistettu harmaapaperi, joka oli käytössä ennen rullatapettien yleistymistä 1800-luvun jälkipuoliskolla. Erityisen hyvin harmaapaperi soveltuu maalattavaksi Matta Pellavaöljymaalillamme.

vaaka_IMG_5420