Ajankohtaisia tapahtumia – Antiikkiverstas

Ajankohtaisia tapahtumia

12.8. Rapujuhlat

Myytiin yksityistilaisuudeksi, pyydä ja tilaa omasi vielä ehtii tänä syksynä!

5-6.12. Rikalanmäen Joulumarkkinat

Perinteisten Joulumarkkinoiden aika on taas itsenäisyyspäivän yhteydessä 5-6.12!


Lisäksi järjestämme lukuisia yksittäisiä kursseja ja työpajoja. Nämä löydät Kurssit-sivultamme, josta pääset myös ilmoittautumaan osallistujaksi.


Menneitä tapahtumia

15.7. Ida Elina

Esiintyjänä laulaja-lauluntekijä, pop-kanteleensoittaja Ida Elina. Illallinen Krouvissa.

Lue lisää…

30.6. Johanna Iivanainen

SuomiLOVEsta tuttu Johanna Iivanainen konsertissa Rikalanmäellä! Krouvissa ja Krouvin terassilla tarjolla yrttilammasta sekä kasvisruokaa. Tapahtuman järjestää Salo Jazz yhteistyössä Rikalanmäen kanssa.

Lue lisää…

Perinnepäivät 2017

Antiikkiverstaan Perinnepäivät 2017 vietettiin toukokuussa äitienpäiväviikonloppuna. Perinnepäivien teemoina olivat mm. terveellinen asuminen, perinnerakentaminen, puutarha ja sisustus, muinaispuvut, perinteiset värit sekä viihde. Paikalla oli niin asiantuntijaluentoja, kauppiaita ja työnäytöksiä kuin myös esityksiä koko perheelle. Samalla juhlittiin myös uudistetun myymälämme sekä Väristudion avajaisia.


Joulumarkkinat

Vuodesta 1995 alkaen säännöllisesti järjestetyt Rikalanmäen Joulumarkkinat ovat muodostuneet Salon seudun suosituimmaksi joulun ajan markkinatapahtumaksi! Vuoden 2016 markkinoilla 5.12.-16.12. kävijöitä oli yli 3000. Markkinoilla on ollut tarjolla artesaanituotteita, somisteita, sisustusta sekä monenlaisia herkkuja.


Perinnepäivät 2016

Antiikkiverstaan kevään 2016 Perinnepäivillä luentojen ja työpajojen teemoina olivat industrial-, loft- ja perinnerakentaminen, sisustaminen, puutarhat sekä maisemanhoito. Perinnepäivillä järjestettiin puheenvuoroja modernista korjausrakentamisesta, tarkempaa tietoa maaleista ja suunnitteluapua rakennusprojekteihin. Markkinakauppiaat tarjosivat teemaan sopivia tuotteita. Perinnepäivien ruokailusta vastasivat Food Campin keittiömestarit – teemana oli perinteistä ruokaa moderneilla metodeilla. Huru-ukot esittelivät ruokia ja hauskuttivat ruokailijoita erilaisilla tarinoilla ruuan synnystä.


Kesäteatterit

Rikalanmäellä toimi 1995-2014 Teatteri Provinssin kesäteatteri suosittuine näytäntöineen.

Kunnostimme ja kalustimme Teatterivintin tiloja 2015-2016. Tavoitteena ovat ensi kesänä uudet teatteriesitykset. Etsimme parhaillaan uusia yhteistyökumppaneita vuodelle 2017.

Silmänkirkastusjuhlat 

Rikalanmäellä on vietetty perinteistä silmänkirkastusjuhlaa vuosina 1995-2011. Silmänkirkastusjuhlan juuret ovat keskiajalla; syyskuun puolivälissä pimeän tullessa käsityöläiset sytyttivät valot verstaisiinsa.

Rikalanmäen silmänkirkastusjuhlassa on nähty soihtukulkueita, tulitanssia, markkinahumua, viikinkiesityksiä ja työnäytöksiä. Eri alojen käsityöläiset, sepät ja kondiittorimestarit ovat esitelleet työskentelyään. Näiden halikkolaisten silmänkirkastusjuhlien maine kantautuikin kauas oman kunnan ulkopuolelle. Antiikkiverstas ja Salon seudun yrittäjät aloittavat jälleen tämän perinteen pohjalta uudet juhlat syyskuussa 2017.