Ajankohtaisia tapahtumia – Antiikkiverstas

Ajankohtaisia tapahtumia

Kevään Perinnepäivät lauantaina 13.5. sekä äitienpäivänä sunnuntaina 14.5.!

Perinnepäivillä on Rikalanmäellä perinnemarkkinat, työnäytöksiä ja esitelmiä. Tämän vuoden teemana ovat muinais- ja kansallispuvut, värit, terveellinen asuminen ja luonnollinen rakentaminen.  Äitienpäivänä on tarjolla ohjelmaa koko perheelle: Marionettinukketeatteria, vatsastapuhuja Sari Aalto ja runoilija Heli Laaksonen. Molempina päivinä Krouvissa saa maukasta lounasta seisovasta pöydästä!

Katso tarkempi ohjelma

Oletko mahdollisesti kiinnostunut tulemaan myymään tuotteitasi tai esittelemään osaamistasi Perinnepäivillä?

Tutustu myyntipaikkoihin

30.6. Johanna Iivanainen

SuomiLOVEsta tuttu Johanna Iivanainen konsertissa Rikalanmäellä! Krouvissa ja Krouvin terassilla tarjolla yrttilammasta sekä kasvisruokaa. Tapahtuman järjestää Salo Jazz yhteistyössä Rikalanmäen kanssa.

15.7. Ida Elina

Esiintyjänä laulaja-lauluntekijä, pop-kanteleensoittaja Ida Elina. Illallinen Krouvissa.

12.8. Rapujuhlat

Opi syömään rapuja hauskasti! Musiikkia, laulua ja hauskanpitoa Krouvissa ja terassilla!

9.-10.9. Silmänkirkastuspäivät

Salon seudun yrittäjäyhdistysten järjestämillä Silmänkirkastuspäivillä esillä markkinahenkisiä kauppiaita ja ohjelmaa. Lauantai-illalla kello 18 alkaen Silmänkirkastusjuhlat ja tulishow!

6.-7.12. Rikalanmäen Joulumarkkinat

Perinteisten Joulumarkkinoiden aika on taas itsenäisyyspäivän yhteydessä!


Lisäksi järjestämme lukuisia yksittäisiä kursseja ja työpajoja. Nämä löydät Kurssit-sivultamme, josta pääset myös ilmoittautumaan osallistujaksi.


Menneitä tapahtumia

Joulumarkkinat

Vuodesta 1995 alkaen säännöllisesti järjestetyt Rikalanmäen Joulumarkkinat ovat muodostuneet Salon seudun suosituimmaksi joulun ajan markkinatapahtumaksi! Vuoden 2016 markkinoilla 5.12.-16.12. kävijöitä oli yli 3000. Markkinoilla on ollut tarjolla artesaanituotteita, somisteita, sisustusta sekä monenlaisia herkkuja.

Perinnepäivät 2016

Antiikkiverstaan kevään 2016 Perinnepäivillä luentojen ja työpajojen teemoina olivat industrial-, loft- ja perinnerakentaminen, sisustaminen, puutarhat sekä maisemanhoito. Perinnepäivillä järjestettiin puheenvuoroja modernista korjausrakentamisesta, tarkempaa tietoa maaleista ja suunnitteluapua rakennusprojekteihin. Markkinakauppiaat tarjosivat teemaan sopivia tuotteita. Perinnepäivien ruokailusta vastasivat Food Campin keittiömestarit – teemana oli perinteistä ruokaa moderneilla metodeilla. Huru-ukot esittelivät ruokia ja hauskuttivat ruokailijoita erilaisilla tarinoilla ruuan synnystä.

Kesäteatterit

Rikalanmäellä toimi 1995-2014 Teatteri Provinssin kesäteatteri suosittuine näytäntöineen.

Kunnostimme ja kalustimme Teatterivintin tiloja 2015-2016. Tavoitteena ovat ensi kesänä uudet teatteriesitykset. Etsimme parhaillaan uusia yhteistyökumppaneita vuodelle 2017.

Silmänkirkastusjuhlat 

Rikalanmäellä on vietetty perinteistä silmänkirkastusjuhlaa vuosina 1995-2011. Silmänkirkastusjuhlan juuret ovat keskiajalla; syyskuun puolivälissä pimeän tullessa käsityöläiset sytyttivät valot verstaisiinsa.

Rikalanmäen silmänkirkastusjuhlassa on nähty soihtukulkueita, tulitanssia, markkinahumua, viikinkiesityksiä ja työnäytöksiä. Eri alojen käsityöläiset, sepät ja kondiittorimestarit ovat esitelleet työskentelyään. Näiden halikkolaisten silmänkirkastusjuhlien maine kantautuikin kauas oman kunnan ulkopuolelle. Antiikkiverstas ja Salon seudun yrittäjät aloittavat jälleen tämän perinteen pohjalta uudet juhlat syyskuussa 2017.