Ajankohtaisia tapahtumia – Antiikkiverstas

Ajankohtaisia tapahtumia

Kevään Perinnepäivät lauantaina 13.5. sekä äitienpäivänä sunnuntaina 14.5.!

Perinnepäivillä on Rikalanmäellä perinnemarkkinat, työnäytöksiä ja esitelmiä. Tämän vuoden teemana ovat muinais- ja kansallispuvut, värit, terveellinen asuminen ja luonnollinen rakentaminen.  Äitienpäivänä on tarjolla ohjelmaa koko perheelle: Marionettinukketeatteria, vatsastapuhuja Sari Aalto ja runoilija Heli Laaksonen. Molempina päivinä Krouvissa saa maukasta lounasta seisovasta pöydästä!

Katso tarkempi ohjelma

Oletko mahdollisesti kiinnostunut tulemaan myymään tuotteitasi tai esittelemään osaamistasi Perinnepäivillä?

Tutustu myyntipaikkoihin


Tulossa

30.6. Lammasilta

Lammasta vartaassa, yrttejä ja leppoisaa musiikkia.

15.7. Ida Elina

Esiintyjänä laulaja-lauluntekijä, pop-kanteleensoittaja Ida Elina. Illallinen Krouvissa.

12.8. Rapujuhlat

Rapuja, viihdettä ja hauskanpitoa Krouvi & Vintissä!

9.-10.9. Silmänkirkastuspäivät

Markkinat, ohjelmaa ja iltajuhlat! Järjestäjänä Salon seudun yrittäjäyhdistykset.

Lisäksi järjestämme lukuisia yksittäisiä kursseja ja työpajoja. Nämä löydät Kurssit-sivultamme, josta pääset myös ilmoittautumaan osallistujaksi.

6.-7.12. Rikalanmäen Joulumarkkinat

Perinteisten Joulumarkkinoiden aika on taas itsenäisyyspäivän yhteydessä!


Sagalundin Kesäpäivä 1.7.

Antiikkiverstas on esillä heinäkuun alussa järjestettävässä kesätapahtumassa Sagalundin museossa.


Menneitä tapahtumia

Joulumarkkinat

Vuodesta 1995 alkaen säännöllisesti järjestetyt Rikalanmäen Joulumarkkinat ovat muodostuneet Salon seudun suosituimmaksi joulun ajan markkinatapahtumaksi! Vuoden 2016 markkinoilla 5.12.-16.12. kävijöitä oli yli 3000. Markkinoilla on ollut tarjolla artesaanituotteita, somisteita, sisustusta sekä monenlaisia herkkuja.

Perinnepäivät

Antiikkiverstaan kevään 2016 Perinnepäivillä luentojen ja työpajojen teemoina olivat industrial-, loft- ja perinnerakentaminen, sisustaminen, puutarhat sekä maisemanhoito. Perinnepäivillä järjestettiin puheenvuoroja modernista korjausrakentamisesta, tarkempaa tietoa maaleista ja suunnitteluapua rakennusprojekteihin. Markkinakauppiaat tarjosivat teemaan sopivia tuotteita. Perinnepäivien ruokailusta vastasivat Food Campin keittiömestarit – teemana oli perinteistä ruokaa moderneilla metodeilla. Huru-ukot esittelivät ruokia ja hauskuttivat ruokailijoita erilaisilla tarinoilla ruuan synnystä.

Kesäteatterit

Rikalanmäellä toimi 1995-2014 Teatteri Provinssin kesäteatteri suosittuine näytäntöineen.

Kunnostimme ja kalustimme Teatterivintin tiloja 2015-2016. Tavoitteena ovat ensi kesänä uudet teatteriesitykset. Etsimme parhaillaan uusia yhteistyökumppaneita vuodelle 2017.

Silmänkirkastusjuhlat 

Rikalanmäellä on vietetty perinteistä silmänkirkastusjuhlaa vuosina 1995-2011. Silmänkirkastusjuhlan juuret ovat keskiajalla; syyskuun puolivälissä pimeän tullessa käsityöläiset sytyttivät valot verstaisiinsa.

Rikalanmäen silmänkirkastusjuhlassa on nähty soihtukulkueita, tulitanssia, markkinahumua, viikinkiesityksiä ja työnäytöksiä. Eri alojen käsityöläiset, sepät ja kondiittorimestarit ovat esitelleet työskentelyään. Näiden halikkolaisten silmänkirkastusjuhlien maine kantautuikin kauas oman kunnan ulkopuolelle. Antiikkiverstas aloittaa jälleen tämän perinteen pohjalta uudet syysmarkkinat syyskuussa 2017.